Visualizzazioni totali

giovedì 14 settembre 2017

On The Wall by Keep an Eye Foundation

On The Wall

On The Wall

Keep an Eye FoundationKeep an Eye Foundation7 years ago
 Voor 'On the Wall' nodigt de Keep an Eye Foundation jonge kunstenaars uit om een eigentijdse wandschildering te maken. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van de muurschilderkunst, van de graffiti van Keith Haring, kerkelijke fresco’s tot de allereerste rotstekeningen in Lascaux.

Een meer dan zes meter hoge houten toren fungeert als drager.
De toren is verdeeld in zes horizontale stroken van één meter hoog en zestien meter lang, die zich om het rechthoekige volume slingeren. Ze werken als 'regels' die je kunt 'lezen' en zo verandert de toren in een bundeling van beeldverhalen.

De Keep an Eye Foundation is initiatiefnemer en opdrachtgever van 'On the Wall'. Het concept werd ontwikkeld met het Sandberg Institute en curator Gijs Frieling. Deze kunstenaar hecht grote waarde aan de communicatieve kracht van kunst, zoals ook bleek uit zijn recente muurschilder project Dr. Faustus in W139.

De toren is een blikvanger tijdens de 'Kunstvlaai' in mei 2010. Deze alternatieve kunstbeurs werd in 1997 voor het eerst georganiseerd als reactie op de KunstRai, (nu bekend als Art Amsterdam).
De Kunstvlaai is een uniek podium voor aanstormend talent en experimentele, niet commerciële kunst in Amsterdam.

Nessun commento:

Posta un commento